Trend update - Reflective / RVS

Published on 5 December 2023 at 16:55

Als tegenhanger van de stijlen Japandi en Wabi Sabi, de welbekende Marrakech walls alsook beton ciré, is er een fris tegenbeeld in opkomst. Eentje die het waard is om even goed aandacht aan te geven als je as we speak bezig bent met jouw interieur een vernieuwde look te geven.

Ruwe doffe oppervlakken maken namelijk plaats voor gladde en spiegelende meubels. Keukens in compleet RVS zijn in opkomst. We kunnen (willen) er niet meer omheen: roestvrij staal en reflective pieces zijn een trend!

Roestvrij staal (RVS) is een trend die niet meer weg te denken is van de vele Pinterest borden van interieur designers. Het is een duurzaam, modern en veelzijdig materiaal dat op heel veel manieren gebruikt kan worden. Of het nu gaat om een strakke keuken met RVS elementen of om een industriële tafellamp in RVS, dit materiaal past bij vrijwel elke woonstijl.

 

Het voelt ook deels als tegenhanger van al het messing (goud) van de afgelopen jaren. Goud was vaak de eerste keuze als het aan kwam op keukenkranen en kastgrepen. Maar na dit alles gehad te hebben willen we weer wat verfrissing, we gaan onbewust op zoek naar meer koelte. RVS en zilverkleurige spiegelende objecten weerkaatsen meer licht, dit geeft een ruimtelijk gevoel en geeft strakkere lijnen. Zodoende voelen we ons aangetrokken tot zilverkleurig.

 

Dit betekent niet dat dit niet supergoed te combineren is met de Japandi stijl, in tegendeel! Juist die clash van ruw en glad zorgt voor een spannend geheel. Het kan net die frisse touch geven waar je misschien wel naar hunkert. Ik zie het al helemaal voor me: een beton ciré wand met ervoor een RVS keukenblok.

 

Voordelen gebruik RVS in interieur

Wat RVS daarnaast denk ik zo populair maakt, is de combinatie van functionaliteit en esthetiek. RVS is ontzettend geschikt voor intensief gebruik omdat het zo sterk is. Het is gemakkelijk te onderhouden, het is bestand tegen vlekken, krassen en corrosie, waardoor het lang meegaat en er altijd als nieuw uit blijft zien. Het is om deze reden altijd al een favoriete keuze geweest van fabrikanten voor keukenapparatuur ;-).

 

Ben jij al om? Hieronder een paar voorbeelden van het toepassen van RVS in jouw interieur, laat je vooral inspireren! En mocht je hierbij wat hulp kunnen gebruiken, schroom dan niet om mij in te schakelen voor interieur advies.

Bron beelden gebruikt in collage: Pinterest


Add comment

Comments

There are no comments yet.