Trends

Op deze pagina neem ik jullie mee in mijn hoofd met betrekking op de kijk van trends. Het proces van trends aanvoelen is iets wat ik moeilijk kan omschrijven, want zoals gezegd, het blijft een gevoel. Als ik door de stad loop of in andere landen kom probeer ik mijn voelsprieten hiervoor aan te zetten en nieuwe stromingen op te pikken.

 

De wereld is constant aan het bewegen en wij bewegen mee. Deze (sociale) aspecten kunnen een grote rol spelen in de manier waarop wij graag wonen. Daarom is het interessant en belangrijk om hier rekening te houden in het maken van een nieuw ontwerp.

 

Wat ís een trend?

 

Verwar een trend niet met een hype! Een trend is iets wat op een natuurlijke manier opkomt, even tijd nodig heeft om door te breken en kan erg lang blijven hangen. Een hype is kortstondig en niet gemaakt voor de langere termijn. Een voorbeeld hiervan is de Barbie hype van zomer 2023. Alles was ineens roze, remember?!

 

Daarbij komen trends ook weer vaak terug (of gaan niet eens helemaal weg!). Denk hierbij aan flared jeans, cowboylaarzen (in de mode),  sierlijsten, visgraat vloeren, rotan (in interieur) etc. Ik zie het als een golf, hij komt en hij gaat, maar kan een hele lange slag hebben of altijd op de achtergrond voortduren.

 

Genoeg uitleg! Bekijk hieronder mijn artikelen over trends en laat je inspireren!


Trend update - Reflective / RVS

Als tegenhanger van de stijlen Japandi en Wabi Sabi, de welbekende Marrakech walls alsook beton ciré, is er een fris tegenbeeld in opkomst. Eentje die het waard is om even goed aandacht aan te geven als je as we speak bezig bent met jouw interieur een vernieuwde look te geven.

Read more »